Pratik Bilgiler ve Faydalı Bilgiler Sitesi | www.GevezeAdam.com

Taylor Lautner, kimdir? Kaç yaşında? Boyu kaç?

Taylor Lautner, kimdir? Kaç yaşında? Boyu kaç?

Yazı İçeriğinde Bulunanlar (Tıkla)

TAYLOR LAUTNER

Taylor Lautner, 11 Şubat 1992 tarihinde, Grand Rapids, Michigan, ABD’de dünyaya geldi. Anne tarafının kanında kızılderili unsurlar bulunan Lautner, Makena adlı kızkardeşi ile beraber Roma Katoliği mezhebi kurallarınca büyütüldü.

 

Altı yaşındayken karate eğitimine başlayan Lautner, 18 yıllık geçmişi olan çocuklara yönelik T.V. dizisi Power Rangers’da rol almış olan karate hocasının aracılığıyla genç yaşta oyunculuk kariyerine başladı. Genç oyuncunun rol aldığı ilk film, T.V. için çekilmiş olan 2001 yapımı Shadow Fury oldu. Oyunculuktaki ilk yılları T.V. filmlerinde aldığı ufak rollerle geçen Lautner, ilk büyük çıkışını Cheaper by the Dozen II adlı sinema filminde Steve Martin ile beraber oynama şansını elde ederek yakaladı.

Taylor Lautner’in başrol oynadığı ilk yapım, 2005 yılında vizyona giren ve yönetmenliğini Kill Bill, Desperado gibi efsanevi filmlerin arkasındaki isim olan Robert Rodriguez’in yaptığı The Adventures of Sharkboy and Lavagirl in 3-D oldu. Aynı yıl içerisinde What’s New, Scooby-Doo, Danny Phantom ve Duck Rogers adlı animasyonlarda seslendirme sanatçısı olarak çalışan Lautner, 2006 yılında da iki T.V. filminde oyuncu olarak rol aldı.

Genç oyuncunun Holywood starları arasına girmesi ise, Stephenie Meyer’ın aynı adı taşıyan çoksatan romanından uyarlanan The Twilight Saga (Alacakaranlık Efsanesi) adlı film serisindeki Jacob Black karakteri ile gerçekleşti. Twilight’da Kristen Stewart ve Robert Pattinson ile beraber kamera karşısına geçen başarılı oyuncu, serinin bu ilk filminde ufak bir rolde yer aldı. 2009 yılında vizyona giren serinin ikinci filmi New Moon için toplam 12 kilo alan ve kaslı bir görünüme kavuşmak için vücut çalışan Lautner, kurtadamların liderini canlandırdığı film sayesinde dünya çapında pek çok hayrana sahip oldu. Serinin üçincü filmi Eclipse’in 2011 de 18 Kasım da vizyona giren Breaking Dawn part 1 in ve 16 kasım 2012 de vizyona girmiş olan Breaking Dawn part 2 kadrosunda bulunan oyuncu ayrıca 2010 yılının gözde romantik komedi filmlerinden Valentine’s Day’de rol arkadaşı Taylor Swift ile beraber öpüştüğü sahne ile MTV Sinema Ödülleri’nde En İyi Öpüşme’ye aday gösterildi.

Aynı zamanda 30 Aralık 2011 de vizyona giren aksiyon filmi olan Abduction(Kaçış) da Lily Collins ile başrol oynadı.

Filmografisi

Yıl Film Aldığı Rol
2005 Cheaper by the Dozen 2 Eliot Murtaugh
2005 The Adventures of Sharkboy and Lavagirl in 3-D Sharkboy
2006 He’s a Bully, Charlie Brown Bully (voice)
2008 Twilight Jacob Black
2009 New Moon Jacob Black
2010 Eclipse Jacob Black
2010 Valentine’s Day Willy
2011 Alacakaranlık Efsanesi:Şafak Vakti Bölüm 1 Jacob Black
2011 Abduction: Nathan Harper
2012 Alacakaranlık Efsanesi:Şafak Vakti Bölüm 2 Jacob Black
2013 Grown Ups 2 Frat Boy Andy

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.